Er det ved at være på tide at få lagt ny indkørsel?

En indkørsel skal være flot og funktionel, dvs. præsentere sig som husets ansigt udadtil, men også fungere til daglig anvendelse i regn, sne og sol.

rådgiver dig om æstetik og praktik, så din nye indkørsel kan leve op til sit formål i 30 år endnu. Du skal bare vælge, hvordan du vil have det, så laver vi det hele. Det indebærer både tunge løft og præcisionsarbejde med hældning og afretning af underlaget, så der er basis for et kvalitetsresultat.

Ring nu på 20 28 92 31

Indkørslens formål

Indkørsler kan belægges med mange forskelligartede materialer, som hver har deres fordele og ulemper. Gennem en snak med dig om dine ønsker og dit temperament kan vi rådgive dig til den belægning, der vil gøre sig godt og dække behovene. Vi skal tage stilling til den niveaufri adgangsvej til hoveddøren, så du i regn og sol kan komme sikkert fra bilen og i ly med jakker og tasker og indkøbsposer. Høje hæle kan være et problem på visse belægninger, men hvis du og dine besøgende overvejende er til kondisko, behøver vi ikke tage højde for det.
Desuden skal vi tænke over vedligeholdelsen af din indkørsel, herunder snerydning om vinteren og ukrudtsbekæmpelse om sommeren, og hvordan de opgaver løses nemmest i forskellige typer indkørsler.
En velanlagt indkørsel kan også opfylde et andet formål, som er relevant i dag: nedsivning af regnvand. Den nye indkørsel kan være anledning til at grave en faskine ned i forhaven eller vælge en type belægning, der naturligt kan opfange de store mængder vand, der på kort tid kan true med at oversvømme kælderen.

Belægning af indkørsel

Indkørsler belægges som regel med sten, fordi belægningen skal holde til bilens vægt. Samtidig er det i det danske vejr praktisk at kunne træde tørskoet hjem på fast underlag, og altså ikke blive mødt af mudder, bare fordi det har regnet lidt.

Stenene kan bestå af ral, dvs. små natursten, der spredes ud over en ukrudtsdug. Ral fås i flere nuancer, så man kan vælge den, der passer til husets udtryk, fx sandfarvet, rødlig, grå og sort.

Stenene kan også tage form af fliser, som ofte er støbt fx af beton, eller tilhuggede natursten som fx de velkendte brosten. Fliserne findes i et utal af former og farver og kan kombineres i mønstre, der kan bidrage til indkørslens smukke udtryk. Mønstrene kan også afgrænse forhavens forskellige zoner og fx tydeligt afmærke to parkeringspladser i din indkørsel. Mønstrene kan også opstå ved at lade græs eller stenbedsplanter vokse mellem de lagte sten og dermed give et lidt grønnere udtryk. 

Pust liv i haven med havehegn

Anlæg af indkørsel

Få et tilbud på anlæg af en ny indkørsel. Bliv inspireret af nogle af vores tidligere anlæg her.